Vés al contingut

VxL virtual

La modalitat virtual del Voluntariat per la llengua (VxL) des de l'any 2017, es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa a l’hora de parlar-lo. Les trobades es fan per videotrucada.

  • Qui pot participar-hi?

    Persones majors d’edat amb coneixements bàsics d’Internet que es comprometin una hora a la setmana, durant deu setmanes, a conversar en català de manera virtual.

  • Apuntar-s’hi és molt fàcil

    Només cal emplenar la fitxa d’inscripció i triar la modalitat virtual en aquesta pàgina.

Orientacions per als participants virtuals 

 

vxl virtual

Requisits tècnics

Maquinari

Es pot utilitzar qualsevol dispositiu amb connexió a Internet. Per exemple:

  • Telèfons intel·ligents, tauletes i ordinadors portàtils: aquests dispositius ja incorporen una càmera, un micròfon i els altaveus per fer videotrucades.
  • Ordinadors de sobretaula i altres dispositius amb connexió a Internet (televisors intel·ligents, videoconsoles…): si no els incorporen de fàbrica, caldrà connectar-hi uns auriculars amb micròfon i una càmera.

En cas que no es disposi de cap d'aquests recursos, com a segona opció es podran fer trucades de veu, tot i que no és el sistema més recomanable per a la pràctica d'una nova llengua.

Programari

En la modalitat virtual del programa Voluntariat per la llengua es pot fer servir el programari que més convingui per fer l’activitat per Internet.

Actualment, hi ha molts programes per fer videotrucades* a través d'un dispositiu connectat a Internet (ordinador, telèfon, tauleta…). Parla'n amb la teva parella i poseu-vos d'acord amb l'eina que més us convingui utilitzar.

*Les aplicacions informàtiques de videotrucada escollides i emprades en el Voluntariat per la llengua virtual són alienes a la Generalitat de Catalunya, per la qual cosa no en pot garantir el funcionament correcte ni l’ús adequat per part de les persones usuàries. Així mateix, les polítiques de privacitat i les condicions d’ús són les que estableix l’aplicació triada.

Necessitareu:

  • Tenir descarregat i instal·lat un programa de videotrucada i iniciar sessió o accedir-hi en línia si l'aplicació escollida ho permet.

Com es formen les parelles virtuals?

Es formen a partir de les preferències que manifesten els voluntaris i els aprenents i, sobretot, en funció de la disponibilitat horària.

Els dinamitzadors i dinamitzadores del VxL virtual posen en contacte els dos membres de la parella, en fan el seguiment, ofereixen suport i atenen les consultes dels participants.

Materials de suport en línia

A l’apartat Recursos per conversar n'hi ha que es poden fer servir des de qualsevol lloc, també per conèixer Catalunya a través de visites virtuals.