Vés al contingut

"Gràcies a tothom pel seu treball i esforç!!!”

Les participants amb el diploma del VxL

Memòria del Voluntariat per la llengua (VxL) per a mares a l’Institut Escola Agustí Barberà (Amposta)

Aquest curs, hem tornat a fer el Voluntariat per la llengua per a les mares immigrants de l’Institut Escola Agustí Barberà: marroquines, pakistaneses, ucraïneses i hindús. 

Alguns dies hem arribat a ser 22 persones. Aquest curs a part de practicar la llengua oral, també hem treballat l’escriptura, ja que algunes ho havien demanat. Han començat a construir petites frases escrites, com les de:

Fàtima  Noukkali: “Jo estic molt orgullosa del nivell que hem aconseguit. També m’encanta com treballem cadascuna, per fer un bon treball i tirar endavant un procés d’ensenyament. Gràcies a tothom pel seu treball i esforç!!!”.

Hajar Zarouki: "L’activitat que més m’ha agradat ha estat la sortida al Museu. Hem caminat i hem parlat. Això ens ajuda a practicar la llengua i després hem anat a prendre un cafè. Tot plegat ens ha ajudat a conèixer-nos més”.

VxL a l'AFA de l'Institut Escola Agustí Barberà (Amposta)
VxL a l'AFA de l'Institut Escola Agustí Barberà (Amposta)
VxL a l'AFA de l'Institut Escola Agustí Barberà (Amposta)
VxL a l'AFA de l'Institut Escola Agustí Barberà (Amposta)

A principi de curs em vaig posar amb contacte amb el Centre de Normalització Lingüística (CNL) de les Terres de l’Ebre. Em va atendre Ester (dinamitzadora del VxL) i em va proporcionar per a cada aprenenta el llibre Vocabulari en imatges i, durant la cloenda,  s’ha donat a cada participant un diploma per l’assistència a les sessions amb les hores corresponents.

Al mes de  gener, vam tenir, també, la visita de Geanina, treballadora i mediadora de l’Ajuntament d’Amposta. Ella ens va informar d’uns cursos de català i ens va oferir el seu ajut per fer-hi la preinscripció. 

El 21 de febrer vam treballar les llengües maternes. Aquest any, hem treballat la família i les  relacions de parentiu. Després vam fer un mural que es va penjar al centre.

També vam estudiar el vocabulari del Ramadà en català:  alba, dejuni i posta de sol.

El 23 d’abril,  Sant Jordi, algunes  van narrar la llegenda perquè la sabien dels fills. I van copiar un poema de Sant Jordi, “Sortim a passejar”, de Lola Casas.

També hem treballat tot el que passa a casa nostra, Amposta, i a Catalunya:

  • Eleccions al Parlament de Catalunya. Vam estudiar el vocabulari referent a les votacions: comunitats, Generalitat, candidats,  paperetes, urna, vots, diputats i president.
  • La Marató de TV3. Les malalties sexuals i reproductives.
  • La festa del mercat a la Plaça.

Com a cloenda del curs hem fet una sortida al Museu de les Terres de l’Ebre, facilitada per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Amposta. Però, abans d’entrar, jo, com a mestra i ampostina, he explicat la història de l’edifici, que abans de ser Museu era de les Escoles.

VxL a l'AFA de l'Institut Escola Agustí Barberà (Amposta)

Tere Garriga, voluntària del VxL del CNL de les Terres de l'Ebre

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.