Vés al contingut

Més que practicar el català

Tertúlia en català a La Llagosta

Un any de tertúlies en català. Començava aquest projecte al maig del 2023 amb la voluntat de donar resposta a la demanda creixent de persones que volien practicar el català a la Llagosta. Però la Tertúlia en català s’ha anat transformant al llarg d’aquest any de rodatge. Ara no és tan sols un espai per practicar el català, sinó que  també és un lloc on fer companys, socialitzar i enriquir-se amb les experiències dels altres. La majoria de tertulians són voluntaris i aprenents del Voluntariat per la llengua (VxL) que busquen en la Tertúlia en català un espai alternatiu per practicar el català, tot i que també hi ha usuaris que no formen part del programa. Aquest és el testimoni de la Rosa M., la Lídia, el Jorge, la Mónica, la Dora, la Dori, la Remedios, l’Angus, el Jordi, la Yuli, la Neus, la Dolores, la Mercè, la Tere, l’Antonia, la Mariana, la Trini, la M. Rosa: 

“Aprens. Vinc per millorar, soc catalana, però sempre aprenc coses, és molt enriquidor”. 

“Aquí practico perquè no parlo amb ningú en català. També per socialitzar, això és bàsic, perquè venim aquí també per parlar i, sobretot, per relacionar-nos amb la gent i això fa molta falta ja que la gent està molt sola”. 

“Per escoltar, per practicar i sobretot per millorar el vocabulari”. 

“És un intercanvi d’experiències, és una estona molt agradable; estem molt bé, passa molt ràpid, i si estàs bé, l’estona vola”. 

“A la Tertúlia et relaxes més i practiques perquè estàs en un entorn informal”. 

“Es parlen de moltes situacions i al mateix temps s’aprèn perquè cadascú hi diu la seva”. 

“És una estona molt gratificant”. 

“Vinc a la tertúlia perquè m’aclareix la ment”. 

“Parlem de coses quotidianes, menys de política, religió ni futbol”. 

“Parlem de coses de cada persona, de la seva vida, què li agrada, què ha après, cada persona té situacions diferents, així totes i tots n’aprenem”. 

“Fem amics, coneguts, companys”. 

VxL de l’Oficina de la Llagosta (Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental) 

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.