Vés al contingut

"D'aquesta manera torno el que jo també vaig rebre"

Voluntari del VxL de Santa Coloma de Gramenet amb dues aprenentes

L'Alejandro Flores és voluntari a Santa Coloma de Gramenet des de fa anys, ara té dues aprenentes alhora, la Sandra i la Carmen, i els hem preguntat com van les trobades lingüístiques.

Per què us vau apuntar al Voluntariat per la llengua (VxL)?

Alejandro (voluntari): Perquè crec que està bé ajudar les persones que volen aprendre, a més jo també vaig fer d'aprenent al VxL i d'aquesta manera torno el que jo també vaig rebre.

Sandra (aprenenta): Perquè penso que no tinc fluïdesa, perquè quan parlo m'és difícil pensar i parlar, a més, a la meva casa no puc parlar català.

Carmen (aprenenta): Jo també per això, perquè no tenia amb qui parlar català i és una bona forma d'aprendre. Per això quan la meva professora de català ens va parlar del VxL m'hi vaig apuntar. Després vaig comentar amb la Sandra que m'anava molt bé i que podria preguntar al voluntari si podia venir amb nosaltres.

Sandra (apr.): I li vaig dir que sí.

Alejandro (vol.): A mi em va semblar bé, endavant, cap problema, som en una societat massa individualista i surt molt fàcil dir "NO", hem de dir més "SÍ".

L' Alejandro m'ha comentat que acostumeu a quedar a aquesta cafeteria perquè és a prop vostre i a ell li agrada caminar, de què parleu a les trobades?

Sandra (apr.): De tot, de llibres, història...

Carmen (apr.): De moltes coses, un dia vam conversar d'Ucraïna, però també del dia a dia, del meu fill, dels seus, dels néts...

Alejandro (vol.): Avui parlarem de com vam passar el Dia Internacional de la Dona, jo vaig anar a la manifestació!

Carmen (apr.): Nosaltres estudiant català, que ja tenim l'examen!

Per últim, Sandra i Carmen, creieu que us ajuden aquestes trobades a millorar el vostre català?

Carmen (apr.): A mi sí, perquè em fa vergonya parlar català i amb l'Alejandro sé que puc parlar i deixar-me anar.

Sandra (apr.): Sí que t'ajuda, si no tens a casa amb qui parlar, no pots practicar el que fas a les classes i ara sí que ho faig amb l'Alejandro.

VxL del CNL L'Heura

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.