Vés al contingut

L'hora de català al menjador de l'hospital

Parella lingüística del VxL/Salut (Hospital Esperit Sant)

Mª Jesús Vallès i Isabel Martínez formen part del Voluntariat per la llengua en l’àmbit de la salut a la Fundació Hospital de l’Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet. 

Us presenteu una mica, quina edat teniu? D'on sou? Quina és la vostra feina aquí?

Mª Jesús (voluntària): Tinc 56 anys, de Sant Adrià, soc infermera a l’Esperit Sant i soc la Coordinadora del continu extrahospitalar a la FHES.

Isabel (aprenenta): Tinc 48 anys, de Santa Coloma de Gramenet, també soc infermera i soc Responsable de la progressió professional a la FHES. 

Per què us vau apuntar al Voluntariat per la llengua (VxL)?

Isabel: Perquè trobava que a casa parlava castellà i això que el meu marit és de Girona i parla català. La comunicació a la feina és en català, les reunions, la formació... Però després al dia a dia de forma quotidiana surt el castellà. No tenia  fluïdesa i volia obrir el ventall per parlar amb més gent en català. 

Mª Jesús: Perquè veig que s’està perdent l’ús del català i crec que aquestes trobades són una manera d’ajudar a que no es perdi. 

On feu la vostra trobada?

Isabel: Al menjador de l’hospital, la Mª Jesús em fa el favor de quedar-se un dia a dinar i així tenim la nostra hora de català.

Mª Jesús: Sí, els companys saben que la nostra taula els dimecres és la taula del català! 

I de què parleu?

Isabel: De mil coses!

Mª Jesús: De menjar, de gustos... Però de feina no!

Isabel: No, de feina no. 

Com valoreu de moment el vostre pas pel Voluntariat per la llengua?

Isabel: Molt positiu.

Mª Jesús: Molt positiu també!

Isabel: El meu objectiu és la fluïdesa amb el català, de moment sento que aquestes trobades m’han reforçat a l’hora de parlar, el que no he aconseguit amb el meu marit, ho estic fent amb les trobades amb la Mª Jesús!

VxL del CNL L'Heura

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.