Vés al contingut

Una experiència molt enriquidora més enllà de la llengua

Parella lingüística del VxL del CNL del Vallès Oriental

La Mei és argentina i va arribar a Catalunya l’octubre del 2021; primer va anar a viure a Lliçà d’Amunt i ara viu a Sant Feliu de Codines. Ha treballat de moltes coses i, com que és molt comunicativa i no té vergonya, s’ha llançat a parlar català.

L’Eva és santfeliuenca i treballadora social. Es dedica al col·lectiu de gent gran, amb dependència i a persones amb discapacitat. És molt trempada i té moltes ganes d’ajudar les persones que volen integrar-se al poble i practicar el català.

L’Eva ens fa cinc cèntims de la seva experiència:

La nostra experiència en aquest projecte és enriquidora i gratificant i, malgrat que no ens trobem cada setmana, quan ho fem, compartim més d’una hora de conversa i l’estona ens passa volant, ja que hem connectat molt.

A les nostres trobades hem abordat una gran varietat de temes, que ens han permès conèixer més a fons la nostra cultura i també hem parlat d’experiències personals, la qual cosa ha afavorit el procés d’aprenentatge de la llengua, amb correccions i consells puntuals que han millorat el nostre domini del català. Dic nostre perquè, en aquestes converses, l’aprenentatge i el perfeccionament ha estat bidireccional, tant per a la Mei, que s’inicia amb el català, com per a mi que soc catalanoparlant. I és que he anat amb compte a l’hora de triar les paraules, d’escriure els missatges per trobar-nos i he evitat certes frases que, tot i que sovint faig servir en el meu dia a dia, soc conscient que no són del tot correctes.

Val a dir que la Mei ja té una bona base i força voluntat d’aprendre i practicar el català, cosa que ha facilitat les nostres xerrades, que s’han convertit també en espais d’ajuda mútua per compartir neguits i alegries, donar-nos ànims i celebrar els èxits juntes. Per exemple: l’he pogut ajudar en la recerca de feina i hem celebrat que l’han contractada i ella m’ha donat suport i consell en moments de dubte.

Així, doncs, amb aquesta experiència, no només crec que hem millorat el nostre coneixement del català, sinó que a més hem connectat molt bé i, fins i tot, m’atreviria a dir que hem començat a teixir una relació d’amistat.

Aquí podeu veure i escoltar un parell converses entre la Mei i l'Eva com a mostra de les seves trobades:

Vídeo remot URL

Eva Ruiz, voluntària del VxL de Sant Feliu de Codines (Servei Comarcal de Català del Vallès Oriental)

Afegeix un nou comentari

Text pla

  • No es permet l'ús d'etiquetes HTML.
  • Les línies i paràgrafs es trenquen automàticament.
  • Les adreces web i de correu electrònic es transformen en enllaços automàticament.
CAPTCHA
Aquesta pregunta es fa per comprovar si vostè és o no una persona real i impedir l'enviament automatitzat de missatges brossa.