Vés al contingut

Mags per un dia amb el Voluntariat per la llengua

El CNL de l'Àrea de Reus promou l'ús del català amb un taller del mag Eduard Juanola
Image (8)_1733138869.jpg
02/12/2024
Reus

El divendres 29 de novembre una vintena de participants en el Voluntariat per la llengua (VxL) i també algun alumne del Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l'Àrea de Reus Miquel Ventura van assistir a un taller de màgia dinamitzat pel mag Eduard Juanola.

Els assistents van aprendre a fer alguns jocs de màgia senzills, amb objectes quotidians, aptes per ser interpretats amb èxit en situacions informals (trobades amb amics, reunions familiars, sobretaules, etc.). El taller, que té per objectiu donar un espai més a les parelles lingüístiques per parlar en català, posa un èmfasi especial en la presentació dels jocs per tal que puguin ser gaudits tant pels espectadors com per la persona que els fa.

Eduard Juanola és el mag de capçalera del VxL. Des del 2021 és el reclam de l'eslògan del VxL "Quan parles fas màgia" i ha protagonitzat diversos vídeos amb trucs de màgia, que es poden veure a YouTube, per facilitar les converses de les parelles lingüístiques.


Aquests tallers es duran a terme fins al desembre en vuit poblacions catalanes: Barcelona, Blanes, l'Hospitalet de Llobregat, Mataró, Reus, Sabadell, Terrassa i Vila-seca.

El VxL, impulsat pel Departament de Política Lingüística i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística, és un programa que facilita la conversa en català als aprenents que tenen coneixements bàsics de català i necessiten practicar per adquirir fluïdesa amb voluntaris que el parlen habitualment. Les trobades, presencials o en línia, es fan una hora a la setmana durant un mínim de 10 setmanes a l'hora i dia que acordin els dos participants. Els interessats a participar-hi poden inscriure's directament al web www.vxl.cat o en poden demanar més informació a vxl.reus@cpnl.cat o al 634 740 079.  


Ara mateix el CNL de l'Àrea de Reus Miquel Ventura té en funcionament més de 80 parelles lingüístiques.