Montornès es va sumar a les activitats del Correllengua 2024 amb un acte promogut per l'associació cultural Palau Dalmanla.
L'acte va tenir lloc a la Biblioteca i va consistir en una sèrie d'activitats que tenien com a eix central la llengua catalana. En primer lloc, a partir de les 17.30 h es van fer uns grafits a la façana de l'equipament amb paraules seleccionades del Projecte Mots, que pretén recuperar paraules en desús, en aquest cas vinculades d'alguna manera al municipi de Montornès.
A les 18.30 h un membre de l'entitat va llegir el manifest del Correllengua 2024 i tot seguit es va presentar el llibre El parlar del Vallès, de David Vila i Ros a càrrec del mateix autor. Per fer-ho, David Vila Ros va fer servir una simpàtica ruleta de paraules vallesanes que va engrescar molt la participació dels assistents. La biblioteca va preparar una petita mostra de llibres de la lingüista Carme Junyent, recordada en el manifest del Correllengua d’enguany.
Al final de la presentació del llibre, la Queta va fer algunes reflexions sobre l'ús de la llengua, va recordar als assistents com n'és d'important mantenir el català en les converses i regalar la llengua a tothom; també va donar alguns consells sobre com aconseguir parlar més en català i va recordar que des de l'octubre la Queta té un programa de ràdio que s'emet el darrer dimecres de mes: "Queta, la reportera tafanera".
Palau Dalmanla és una entitat cultural adherida al Voluntariat per la llengua que promou els tallers de sardanes que la voluntària Encarna Gascón imparteix.
El Correllengua és una iniciativa de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL), una organització que treballa per fomentar l'ús social del català i afavorir la cohesió i la interculturalitat a través de la llengua.