Vés al contingut

Presentació de parelles lingüístiques i taller “Assertius amb el català”, amb Llenguaferits, a Roses

El Teatre Municipal es va omplir per gaudir parlant de llengua, amb en David Vila i Ros i la Jessica Neuquelman
IMG_9540. Reduïda horitzontal_1729501073.jpg
17/10/2024
Girona

La regidora de Cultura, la Sílvia Ripoll, va donar inici a l'acte amb un parlament de benvinguda i de presentació de l'acte. Tot seguit, vam presentar les 37 parelles lingüístiques que hem constituït aquesta tardor i els vam donar material per dinamitzar les seves trobades. Va cloure aquesta part de l'acte l'alcalde de Roses, en Josep M. Martínez, agraint als aprenents el seu interès per la llengua i les seves ganes d'aprendre-la.

A continuació, en David Vila i Ros i la Jessica Neuquelman, amb el seu taller "Assertius amb el català", van reflexionar sobre la importància de preservar totes les llengües i, en particular, el català. També van aportar enfocaments i recursos per aprendre a usar el català de manera sostenible i plenament assertiva. Van desmuntar prejudicis i ens van mostrar tècniques senzilles que ens permetran, a partir d'ara, avançar progressivament cap a un ús personal desacomplexat del català.

El programa Voluntariat per la llengua es va implementar a Roses l'any 2004. Al llarg d'aquests anys, aquesta iniciativa s'ha consolidat plenament a casa nostra: fins avui, hem constituït 1.243 parelles lingüístiques. A tot Catalunya, se n'han constituït 185.000.