Vés al contingut

Tornen les activitats complementàries del CNL de Badalona i Sant Adrià

El mes d'octubre comença amb una gran oferta d'activitats gratuïtes fora de l'aula per practicar el català
Cor_1729005565.JPG
15/10/2024
Badalona

Cada any, el Centre de Normalització Lingüística de Badalona i Sant Adrià ofereix activitats obertes a alumnes, a participants del VxL i a tota la població perquè qui vulgui pugui practicar el català més enllà de les classes.

Així, tornen els clubs de lectura fàcil, els assajos del cor Veus del Mar, les tertúlies mensuals "Parlem una estona" i les Tertúlies virtuals. A més, s’estrena una nova activitat, "Llença't", destinada als alumnes de Bàsic 1 i Bàsic 2 perquè puguin practicar el que aprenen a classe i perdin la por d'utilitzar el català en públic. Es tracta de sessions mensuals monogràfiques, cada una sobre un tema diferent, amb un plantejament lúdic en què també es facilitaran estructures i vocabulari per poder conversar i opinar sobre el tema que es tracti a la sessió.

El cor Veus del Mar va néixer el 2022 i l'objectiu és que els assistents practiquin el català mentre aprenen a cantar... o a l'inrevés. Amb un assaig setmanal d'octubre a juny, per a aquesta activitat no hi ha requisits de nivell de llengua ni de cant. Es tracta d'un projecte del CNL conjuntament amb el Conservatori Professional de Música de Badalona.

Per inscriure's a les Tertúlies virtuals cal tenir un nivell Bàsic 3 o superior i tenen com a objectiu millorar l'expressió oral. Consisteixen en cicles d'unes sis sessions, normalment una per setmana, per conversar al voltant d'un tema concret.

Amb les tertúlies "Parlem una estona" es practica l'expressió oral de manera més lliure, ja que no hi ha un tema concret. Per inscriure-s'hi cal tenir un nivell Bàsic 3 (A2) de català. Les dinamitza una persona voluntària, que també ajuda en els dubtes lingüístics. Es fan el tercer dimecres de cada mes.

Els clubs de lectura fàcil consisteixen en una conversa al voltant de la lectura d'un llibre en català. És una activitat que es du a terme a totes les biblioteques i al CRAD de Badalona, així com a la Biblioteca Sant Adrià, en diferents horaris, dies de la setmana i periodicitat -setmanal o quinzenal. Les biblioteques deixen en préstec els llibres que es llegeixen i es comenten.

Una altra manera de practicar el català és buscant una parella lingüística, en el marc del Voluntariat per la llengua. Es tracta d'aparellar una persona catalanoparlant amb una d'aprenenta que ja hagi assolit el nivell Bàsic 3, perquè quedin una hora per setmana durant deu setmanes. Hi ha dues modalitats disponibles: en línia i presencial.

Totes les activitats són gratuïtes. Es pot consultar tota la informació dels horaris i la manera d'inscriure’s a les activitats al web del CNL de Badalona i Sant Adrià.