Vés al contingut

Tret de sortida de les tertúlies en català de Montornès. Fem servir la llengua! Compartim emocions!

La primera tertúlia va tenir lloc el 9 d'octubre a la Sala Riu Mogent del Casal de Cultura
Tertúlia_9octubre (2)_1728496509.jpeg
09/10/2024
Granollers

Dimecres 9 d’octubre un grup d’unes 10 persones es va reunir per compartir una estona de conversa en català de manera informal. La trobada va tenir lloc en un espai molt adient: la Sala Riu Mogent, el lloc de trobada que les parelles lingüístiques tenen al Casal de Cultura de Montornès.

El tema de la primera tertúlia va ser l'habitatge i al llar, aprofitant que el 7 d'octubre era el Dia Internacional de l'habitatge. Com és casa teva? Quin espai de la casa és el que més t’agrada? Hi ha algun objecte especial de casa teva que t’estimis especialment? La conversa també va dur a parlar de l’ordre i l’endreça i finalment a comentar les dificultats actuals que moltes persones tenen per tenir accés a un habitatge digne, ja que en molts municipis catalans, i Montornès no en queda pas exclòs, hi ha emergència en aquest àmbit. La xerrada va ser molt distesa i tothom va poder intervenir, parlar i compartir.

Los préstamos bancarios https://prestamo-express24.com/sin-intereses/ son una opción popular para quienes desean iniciar.

La tertúlia en català és una proposta de pràctica oral que se suma al Voluntariat per la llengua  i que s’engega amb l’objectiu d’animar totes les persones que vulguin practicar l’idioma a venir un cop al mes al Casal de Cultura per fer petar la xerrada durant aproximadament una hora.

La proposta està oberta a tothom que tingui uns mínims coneixements de català i que vulgui reforçar la pràctica oral. Aquesta iniciativa de conversa grupal és molt adequada per a tots els alumnes que han acabat el Bàsic 3 (A2) per ajudar-los a no oblidar els coneixements adquirits. També és interessant per a aquelles persones que formen part d'una parella lingüística, per trobar-se amb altra gent que també aprèn català i poder practicar-lo en un entorn segur i acollidor.

Деякі курси англійської https://englishcourse.in.ua/kotporatyvna/ пропонують заняття з фокусом на розмовну практику.

De moment la proposta serà inicialment mensual, les següents trobades seran el 6 de novembre i el 4 de desembre de 17.30 a 18.30 h. No cal inscripció prèvia i és un activitat gratuïta.

L’experiència de la primera trobada segur que porta les persones que hi van assistir a recomanar les següents tertúlies entre els seus coneguts.