Vés al contingut

Thetisú ja és comerç adherit al Voluntariat per la llengua de Montornès

Encara no fa un any obria aquest botiga de costura al centre de Montornès i ja forma part del Voluntariat per la Llengua
VXL-Comerç_Thetisú_1728038693.jpeg
03/10/2024
Granollers

Thetisú és una petita joia delicada que trobem al centre de Montornès. Un oasi de colors càlids on es poden trobar troques de llana, agulles, canonets de fil, cintes, vetes, gafets, botons, cremalleres o alguna peça de roba interior femenina. També s’hi troba la Sònia, la mestressa.

El desembre de 2023 va decidir obrir la botiga amb el nom de Thetisú. La seva intenció era donar-hi un aire nou a aquest negoci tan antic i tradicional com és una merceria, o botiga de “vetesifils”, com molta gent coneix aquests establiments. Per això la Sònia, que també és modista, a més de vendre productes fa arranjaments: necessites estrènyer un vestit que et va ample? Et cal eixamplar un vestit que et va estret? Vols fer la vora a uns pantalons nous? Has d’escurçar una faldilla massa llarga? Segur que la Sònia et pot ajudar.

Però, a més a més, a Thetisú també es fan tallers de punt, brodats, iniciació a la costura, tallers vinculats a aniversaris, tallers monogràfics per aprendre a fer peces senzilles com un necesser. Un món de fils i colors comandats per la Sònia, que pensa que el contacte directe amb les persones és molt important. Per això organitza aquests tallers on la gent comparteix estona de costura i de xerrada informal. 

Ara Thetisú és també un comerç adherit al Voluntariat per la llengua i col·laborarà en les pràctiques lingüístiques dels alumnes dels cursos de català i dels aprenents i aprenentes de les parelles lingüístiques.