Vés al contingut

Activitats en català conduïdes per persones voluntàries del CNL Vallès Occidental 3

Al juliol es va fer a Cerdanyola la primera trobada de persones voluntàries que condueixen grups de conversa en català
01300_Trobada voluntaris GC_1721991936.jpeg
26/07/2024
Cerdanyola del Vallès

Actualment, al CNL Vallès Occidental 3 hi ha 7 grups de català conduïts per persones voluntàries en funcionament que habitualment es troben 1 hora a la setmana per parlar en català. Aquest mes de juliol es va fer la primera trobada de voluntaris que condueixen grups de conversa del CNL Vallès Occidental 3.

A Cerdanyola, hi ha tres grups, que sumen un total de 41 participants. Hi assisteixen persones, majoritàriament alumnes o exalumnes, que volen guanyar fluïdesa o mantenir el català parlat. Es troben en diferents llocs, com la cafeteria Un Cafè, punt de trobada de Voluntariat per la llengua, l'Ateneu de Cerdanyola o Ca n’Ortadó, i és possible incorporar-s'hi en qualsevol moment de l'any. 

A Badia, el 2024 s’ha iniciat un al Casal de la Gent Gran. Són entre 10 i 12 persones que formen part del Casal i que es reuneixen cada quinze dies els dijous a la tarda per conversar en català mentre prenen alguna cosa. Per inscriure-s'hi, només cal comunicar-ho al mateix Casal de la Gent Gran o al SLC de Badia. També s'han reunit un cop per setmana per xerrar després de classe alumnes de català elemental, tot i que no hi ha cap persona voluntària que condueixi el grup. Ho fan al bar restaurant Can Badia, també adherit al Voluntariat per la llengua, igual que ho fa un petit grup amb dues persones voluntàries al bar Caliu de Barberà, els dimecres a la tarda.

Ripollet també té dos grups de conversa: un els dimarts al matí i un altre els dimecres a la tarda. I s'han reunit d'octubre a juny al Centre Cultural.

A Sant Cugat, se n'han fet dos de gener a març, després de classe, a la mateixa Casa de Cultura. I aquesta tardor n'hi ha un de previst a Montcada.

Cada vegada són més les persones que s'organitzen per practicar el català i anar avançant en l'ús oral de la llengua. En aquestes trobades, tant les persones voluntàries com els bars dels establiments col·laboradors del VxL juguen un paper destacat perquè ofereixen un ambient distès on practicar la conversa i possibiliten, també, un entorn real d'ús de la llengua.

En la mateixa línia, a Cerdanyola des de l’any 2023 es va posar en marxa un club de lectura fàcil també guiat per una persona voluntària, i a Montcada l’entitat juvenil Krom, també adherida a Totjoc, ofereix a Can Tauler una tarda de jocs en català el darrer dijous de cada mes.