Vés al contingut

Cloenda dels cursos de català i del Voluntariat per la llengua a Sant Vicenç dels Horts

Els testimonis d'alumnes i de voluntaris han estat elements clau de l'acte
SVH_10_Cloenda2024_1720687340.jpeg
11/07/2024

El Servei Local de Català (SLC) de Sant Vicenç dels Horts, del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), ha celebrat el dijous 27 de juny la cloenda del curs 2023-2024 i de la 25a edició del Voluntariat per la llengua, al CCC Virgínia Amposta.

Hi han estat presents i han pres la paraula l'alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miquel Comino; el regidor de Cultura, Jordi Gil i el director del Centre de Normalització Lingüística (CNL) Ca n'Ametller, Marc Piera. L'acte ha comptat també amb la presència d'alumnes, voluntaris i aprenents, de la tècnica de normalització lingüística Rosa M. Martínez, del tècnic de normalització lingüística Ferran Royo, de la coordinadora de dinamització i assessorament del CNL Ca n'Ametller, Mireia Adell, i de la responsable del SLC, Josefina Guerrero, que ha conduït la celebració.

Després de la intervenció de Jordi Gil, n'hi ha hagut vuit més. Cinc, d'alumnes dels cursos de català i tres, de voluntaris. Les seves paraules han estat un testimoni de reconeixement i gratitud als recursos d'aprenentatge i ús del català facilitats des del CPNL. També han destacat la importància del català com a llengua d'unió entre cultures diferents, del valor de les trobades del Voluntariat pel que comporta d'aprenentatge mutu, d'ús i manteniment del català com a llengua de relació, de generositat del voluntari, etc.

Gràcies a la col·laboració de l'Escola de Música Sant Vicenç, centre col·laborador del Voluntariat per la llengua, la vuitantena de persones assistents han gaudit de la interpretació musical de Boig per tu  i Escriurem que ha ofert l'Alba Lucas, alumna  de l'Escola.

Aquesta actuació ha donat pas a la part més festiva de l'acte de cloenda: una foto de grup i un bon i generós refrigeri a la terrassa del CCC Virgínia Amposta, brindat per l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts.