Vés al contingut

El Grup de Cantaires la Palma s'adhereix al Voluntariat per la llengua

L'entitat cultural contribuirà a difondre el programa i a aconseguir nous participants
LaPalma_07_Cantaires_1719917965.jpeg
02/07/2024

Aquest mes de juny, una entitat més, el Grup de Cantaires la Palma, s'ha adherit al Voluntariat per la llengua, un programa de la Generalitat de Catalunya que treballa per a fomentar l'ús social del català.

L'Oficina de Català de la Palma de Cervelló, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha aconseguit que, a partir d'ara, aquesta entitat contribueixi a difondre el programa entre els seus associats i que s'hi incorporin nous participants. Actualment, una parella lingüística de la localitat ja està formada per un voluntari i un aprenent que en són cantaires.

Com a estrena d'aquesta col·laboració, el 26 de juny al matí, una representació del Grup de Cantaires ha estat present a l'acte de cloenda dels cursos de català per a adults i del Voluntariat per la llengua, on han fet un breu concert, en què han interpretat tres peces del repertori, exclusivament en català, i han cantat una havanera de J. M. Ortega Monasterio amb tots els assistents.

El Grup de Cantaires la Palma es va crear l'any 1942 durant la festa de la Pasqua de Resurrecció, amb el cant típic de les Caramelles. Durant tot l'any actuaven, alternant les Caramelles en la celebració de la Pasqua i com a cor parroquial a l'església. Actualment, el grup el formen 38 components, que segueixen amb molta il·lusió la tasca començada fa tants anys, renovant el repertori amb nous ritmes i amb l'afany de conèixer i intercanviar experiències amb altres corals de l'entorn.