Vés al contingut

Cloenda del curs 23-24 i del Voluntariat per la llengua a la Palma de Cervelló

Una cinquantena de persones acomiaden el curs
LaPalma_06_Cloenda_1719555733.jpeg
28/06/2024

El dimecres 26 de juny, a la biblioteca municipal, l'Oficina de Català de la Palma de Cervelló, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha celebrat la cloenda dels cursos de català per a adults i de la setzena edició del programa Voluntariat per la llengua.

Ha estat un èxit de participació: una cinquantena d'assistents, entre alumnes, aprenents, voluntaris i familiars, han volgut acomiadar el curs en un esdeveniment senzill, íntim, festiu i emotiu conduït per les dues tècniques de normalització lingüística que treballen a la població, Núria Valldeperas i Cristina Carreras. També ha assistit a l'acte l'alcaldessa de la Palma de Cervelló, Anna Pascual Roca, que ha fet el lliurament de diplomes i s'ha mostrat molt contenta de l'èxit d'aquest any, en què s'han impartit dos cursos a la població, cosa inaudita des de fa molts anys. Ha comparat aquest fet amb el món futbolístic: "a la Palma, és com si haguéssim guanyat la Champions, atès el nombre tan alt d'inscripcions del curs, comparant-ho amb altres poblacions i fent el percentatge amb el petit nombre d'habitants de la Palma". També ha encoratjat els alumnes a continuar estudiant i ha agraït enormement la tasca dels voluntaris i entitats col·laboradores a l'hora de fer xarxa pel català.

El protagonisme de l'acte, però, ha recaigut en els alumnes, que han llegit unes paraules d'agraïment a la tasca docent i han exposat la seva experiència al llarg del curs amb les seves pròpies paraules, així com també ho ha fet M. del Mar Sánchez en representació dels voluntaris per la llengua de la població.

La sorpresa final ha estat la inestimable col·laboració de l'entitat palmarenca Els Cantaires de la Palma, que ha ofert un petit repertori de tres peces en català, una de les quals tothom ha cantat conjuntament, "La rosa del port", havanera de J. L. Ortega Monasterio.

Com tots els bons actes, el final de festa, després de la música, ha estat una foto de grup i un bon pica-pica organitzat per l'alumnat de la Palma.