Vés al contingut

Fi del curs 2023-2024 del Voluntariat per la llengua del CNL de Badalona i Sant Adrià

Algunes activitats del VxL s'aturaran durant l'estiu, tot i que reprendran l'activitat al setembre
Assertiusfinal_1719398339.png
02/07/2024

Acaba el curs acadèmic 2023-2024 amb la finalització dels cursos, però també amb la cloenda de les activitats de continuïtat del Voluntariat per la llengua (VxL): els assajos del Cor Veus del mar, els clubs de lectura fàcil, les trobades setmanals del "Fem pinya", les tertúlies mensuals "Parlem una estona" i els altres grups de conversa.

Totes aquestes activitats permeten que qui vulgui practicar el català i guanyar fluïdesa ho pugui fer amb altres persones que tenen un nivell similar, d'una manera amena i sense necessitat de fer un curs formal.

A banda d'aquests punts de trobada, durant el curs 2023-2024, s'han organitzat sortides culturals diverses per als participants del VxL. El CNL ha proporcionat entrades per anar al Pavelló Olímpic de Badalona a animar la Penya en dues ocasions i també per veure la pel·lícula La plaga al Círcol. També ha convidat els membres del VxL a veure les instal·lacions de Badalona Comunicació i a fer la Ruta del Dimoni.

Cal destacar que durant aquest curs es va celebrar el vintè aniversari del VxL. Primer es va fer de manera global, amb representants i participants dels VxL de tot el territori, el 5 d'octubre de 2023, al Teatre Nacional de Catalunya, en un acte en el qual els assistents van gaudir de l'obra La plaça del Diamant i de la posada en valor del programa. El 28 de novembre de 2023, amb motiu del Dia Internacional del Voluntariat, el CNL va convidar membres del VxL de Badalona i Sant Adrià de Besòs al taller "Assertius amb el català" a l'Espai Betúlia de Badalona, conduït per Llenguaferits.

El cor Veus del mar, a més, va actuar juntament amb el cor Veus del món, del CNL de l'Hospitalet de Llobregat, al Teatre Joventut de l'Hospitalet de Llobregat, el passat 13 de juny, per tancar el curs.

Malgrat que algunes activitats s'aturen durant els mesos de juliol i agost, el CNL continua oferint maneres de practicar el català. Durant tot el mes de juliol hi haurà una nova edició de les Tertúlies virtuals, en horari de matins. Una altra opció és buscar una parella lingüística; a l'estiu molts voluntaris marxen de vacances, però n'hi ha que estaran disponibles per ajudar aprenents. El català no marxa de vacances!