Vés al contingut

Entrega de premis del concurs “A l’abril, cada paraula val per mil” del CNL d'Osona

Dinou persones premiades podran gastar-se el val en els establiments participants
IMG-20240619-WA0011 (1)_1718800703.jpg
19/06/2024

Durant aquesta setmana s'ha fet el lliurament de premis del concurs "A l'abril, cada paraula val per mil". Tretze ajuntaments de la comarca han subvencionat aquests premis amb l'objectiu de dinamitzar el comerç local. En la dotzena edició s'han sortejat, entre finalistes i participants, dinou vals de compra per gastar en els comerços participants que han exposat el cartell.

Un total de 665 persones han emplenat la butlleta del concurs amb els trenta significats que plantejaven les frases fetes que, en aquesta ocasió, contenien totes el verb 'tenir'. De les respostes obtingudes es dedueix que els significats més difícils d'encertar han estat els de les frases 'tenir cara de maig' i 'tenir llana al clatell'; per contra, els més fàcils de trobar han estat 'tenir un budell buit' i 'tenir mà esquerra'. 

Del global de participants, el major nombre correspon a Vic, amb 227 persones; seguit de Torelló, amb 56; de Manlleu, amb 48, i de Centelles, amb 7. Pel que fa al global de participants de la resta de poblacions d'Osona hi han participat un total de 189 persones i, si parlem de fora de la comarca, n'hi han participat 138.

Cal destacar que 108 establiments del VxL d'Osona han participat en la campanya del 2024 i, en aquesta edició, s'ha fet entrega d'un premi especial: un val de compra per gastar en un d'aquests establiments col·laboradors del VxL. Les guanyadores d'aquest premi, joves del programa 9aVic, han triat l'establiment Bon Preu per gastar-hi el val.

Premi VxL Osona Premi Establiment VxL Osona

L'impacte del concurs a les xarxes, amb la publicació d'una història diària que permetia respondre cada dia d'abril, ha estat positiu i ha tingut una mitjana diària de 119 visualitzacions. Igualment, l'edició digital del diari El 9 Nou ha difós el concurs mitjançant un formulari diari. El premi que atorga, per a qui ha tingut més encerts, és una subscripció a la publicació. 

Aprofitant els cartells de la campanya, la Regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Vic també ha volgut promoure el concurs de frases fetes entre els centres educatius de secundària de la ciutat. Els guanyadors del diploma han estat dos grups de 1r i 4t d’ESO de L’Escorial, un grup de 3r d’ESO del Sagrat Cor i un grup de 2n d’ESO de l’Institut Jaume Callís de Vic. Enhorabona a tots!