Vés al contingut

Conferència d'Arturo Gaya adreçada al Voluntariat per la llengua d'Alcanar

Hi van assistir una quarantena de persones
20240611 ALC La meua llengua3_1718287188.jpg
13/06/2024

La sala d'actes del Casal Cívic i Comunitari d'Alcanar va acollir la conferència "La meua llengua", a càrrec d'Arturo Gaya, en el marc de les activitats de sensibilització lingüística que organitza el Centre de Normalització Lingüística de les Terres de l'Ebre (CNLTE). Va ser la segona d'un cicle de quatre xerrades, adreçades a l'alumnat i el Voluntariat per la llengua (VxL) d'Alcanar, Gandesa, Tivenys i Tortosa.

Les persones assistents van poder gaudir de les paraules i dels versos musicats, amb l'acompanyament de guitarra i amb la veu d'Arturo Gaya i Elena Maureso. Al final de l'acte van convidar el públic a participar-hi cantant i taral·lejant algunes tornades. 

Prèviament a la conferència, el director del CNLTE, Jordi Duran, va presentar l'acte i va adreçar unes paraules d'agraïment al VxL, que es reuneix al casal un dia a la setmana des de fa anys, amb molt bona participació tant d'aprenents com de voluntaris.

Arturo va fer un repàs a la seua trajectòria professional i musical i, a partir de les seues experiències, va explicar la importància i la necessitat de preservar la llengua catalana i de tenir-ne cura. A petició d'una assistent a l'acte, va cantar conjuntament amb el públic la popular cançó de Josep Bo ‘Lo carrilet de la Cava’.

En acabat, es va obsequiar els participants del VxL d'Alcanar amb la bossa de la campanya "Quan parles fas màgia".