Vés al contingut

El Voluntariat per la llengua de Barcelona fa una presentació del programa a l'Hospital de Mar

L'objectiu de la presentació era donar a conèixer el VxL en el món sanitari
vxl sanitat_1718207126.png
12/06/2024

El Voluntariat per la llengua (VxL) en l'àmbit de la salut, que impulsen el Consorci per a la Normalització Lingüística i el Departament de Salut, és un programa que convida els treballadors d'un centre sanitari a dedicar una estona a parlar en català amb un/a company/a de feina, la seva parella lingüística.

L'objectiu de la presentació era donar a conèixer el VxL en el món sanitari, explicar qui hi pot participar, què implica ser parella lingüística, com es formen les parelles, les modalitats que ofereix (virtual i presencial), el lloc de les trobades, que pot ser el mateix centre sanitari, i també resoldre els dubtes que poguessin sorgir entre els assistents.

A més, es va fer referència al carnet VxL, a les activitats culturals i d'oci que ofereix el VxL del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona a voluntaris i aprenents i als materials de suport pensats per ajudar les parelles lingüístiques a practicar català.

Durant la trobada aprenents i voluntaris van mantenir entre ells converses breus en català per fer un petit tast  i viure en primera persona el Voluntariat per la llengua.

La xerrada es va dur a terme en un ambient distès i agradable i tots els participants es van mostrar molt engrescats per començar l'experiència VxL.