Vés al contingut

L'Espai Jove La Capella de Sant Vicenç dels Horts s'adhereix al Voluntariat per la llengua

La Capella es compromet a fomentar l'ús del català entre la població juvenil a través del Voluntariat per la llengua
SVH_07_LaCapella_1717761720.jpg
07/06/2024

El Servei Local de Català de Sant Vicenç dels Horts, del Consorci per a la Normalització Lingüística, formalitza la contribució de l'Espai Jove La Capella en la promoció de l'ús del català entre la població juvenil vicentina amb l'adhesió al Voluntariat per la llengua (VxL). El 2018, aquest servei municipal va impulsar el programa per primera vegada i el 2024 reprèn el seu compromís a reactivar les actuacions dutes a terme des d'aleshores.

L'Espai Jove La Capella torna a assumir el VxL Sub 18, a esdevenir punt d'inscripció i a oferir un espai de trobada a les parelles lingüístiques d'entre 12 i 30 anys. Així doncs, en col·laboració amb els centres de secundària del municipi i l'assessorament del Servei Local de Català, es responsabilitzarà de la difusió del VxL als centres docents, de la creació i gestió de les parelles lingüístiques menors de 18 anys i del seguiment de les trobades d'aquestes parelles, que s'hauran de dur a terme a les instal·lacions de l'Espai Jove.

La Capella facilitarà d'aquesta manera que les persones joves de Sant Vicenç dels Horts puguin fer tant de voluntàries per la llengua com d'aprenentes en un entorn proper, on poden trobar altres nois i noies amb inquietuds similars a les seves i amb qui poden compartir temps de conversa en català.