Vés al contingut

Un centenar de persones a la cloenda del curs 2023-24 de Molins de Rei

Els parlaments dels alumnes i l'espectacle del mag Juanola han estat els eixos principals de la celebració
Molins_05_Cloenda_1717760136.jpeg
07/06/2024

La tarda del 6 de juny, la sala de la Federació Obrera s'ha omplert de gom a gom per celebrar el final de curs amb els alumnes de tots els cursos i els participants del Voluntariat per la llengua de Molins de Rei. L'acte ha començat amb la intervenció de la responsable del Servei Local de Català (SLC), Marta Espona, acompanyada de les tècniques Montse Teixidó i Marta Sánchez, per agrair l'assistència de tant de públic i fer èmfasi en la feina d'ensenyament i promoció de l'ús que es fa des de les aules, tot recordant que a Molins de Rei, gràcies a la col·laboració d'entitats i establiments comercials, es pot practicar fàcilment el català.

A continuació, deu alumnes en representació dels cinc cursos presencials que s'imparteixen en aquest moment han expressat la seva visió sobre les oportunitats que els brinda el català i el seu agraïment cap a les professores, seguits d'Alba Expósito, de l'Agrupació Folklòrica Molins de Rei, que ha ofert l'entitat per a qualsevol activitat d'ús de la llengua que s'hi vulgui organitzar.

Marc Piera, director del Centre de Normalització Lingüística (CNL) Ca n'Ametller, i Ainoa García, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Molins de Rei, han felicitat els alumnes pel bon nivell que han mostrat en els seus parlaments i han contextualitzat la feina feta des del SLC de Molins de Rei respecte de les dades generals del CNL.

Acabada la part més formal de l'acte, el mag Eduard Juanola ha iniciat el seu espectacle, que ha comptat amb diversos números, tres dels quals amb la participació d'una alumna, d'una parella lingüística i del membre d'una de les entitats assistents a l'acte. Per últim, un piscolabis a la pista de la Federació Obrera i una foto de grup han posat el punt final a la celebració.

A banda de la presència del director del CNL i de la regidora de Cultura, vuit entitats de les deu col·laboradores del Voluntariat per la llengua també han volgut ser presents a l'acte, com també divuit membres de les parelles lingüístiques que actualment estan  en funcionament.