Vés al contingut

Alumnes de català i participants en el VxL de Sant Sadurní visiten Torre-ramona, a Subirats

Un voluntari lingüístic va fer de guia durant el recorregut pels llocs més emblemàtics d'aquest nucli medieval
20240531_Visita Torre-ramona_SS_1717515031.jpg
04/06/2024

Un grup de 20 persones, format per alumnes dels cursos de català i per participants en el programa Voluntariat per la llengua (VxL) a Sant Sadurní d'Anoia, va visitar el nucli medieval de Torre-ramona, situat a prop de la capital del cava, guiat per un voluntari lingüístic, expert en història medieval.

Visita

La visita va començar a la Torre d'en Pasteres, situada en una zona boscosa a tocar de Torre-ramona. Tot seguit, dins el nucli, els visitants van entrar a l'església medieval de Sant Joan Sesrovires, al cementiri parroquial annex, al recinte emmurallat i al pati interior del Palau Gralla. La penúltima parada, abans d'arribar a la Confraria del Cava de Sant Sadurní d'Anoia, va ser el taller de la pintora Cathrine Bergsrud, amb qui van conversar sobre la seva experiència com a catalanoparlant i sobre el seu darrer treball pictòric.

Voluntari i medievalista

Al llarg del recorregut, el grup va tenir un guia expert: el voluntari lingüístic i medievalista Josep Bosch, que va explicar la història i força anècdotes d'aquest indret tan singular i desconegut del Penedès.

Va ser una experiència cultural i personal molt ben valorada per tots els assistents, professorat, alumnat i participants del Voluntariat per la Llengua de Sant Sadurní d'Anoia, que té la voluntat de continuar.