Vés al contingut

La casa de colònies Mogent, de Llinars, es compromet amb el Voluntariat per la llengua

Un espai idoni per fomentar l'ús del català entre els infants i joves
Pep Banet2_CCMogent_1716891741.jpg
28/05/2024

La casa de colònies Mogent, situada al peu del parc natural del Montnegre i el Corredor, a Llinars del Vallès, segueix l'ideari marista de servei als infants i joves i vetlla perquè les estades a la casa, a més de lúdiques, estiguin associades a la descoberta i vivència de valors.

Ofereix un ampli ventall d'activitats, sobretot per a infants i joves, adreçades a escoles i instituts, grups i famílies, però també hi poden anar a fer estada companyies artístiques, empreses, etc.

Les activitats que s'organitzen per a infants i joves es fan en català i volen vetllar per la sensibilització de l'ús del català entre el monitoratge, ja que els monitors saben crear lligams amb els infants i joves i, per això, és molt important que sàpiguen generar empatia vers la llengua.

En aquests espais de lleure és molt necessari que els monitors usin el català. Només amb les classes, els infants i joves no se'l fan seu. Necessiten viure'l en la vida real, al carrer, als passadissos i als menjadors, als camps d'esports, als caus i esplais... i a totes les activitats de lleure educatiu i extraescolars.

Amb aquesta adhesió al Voluntariat per la llengua refermen el seu compromís de contribuir al foment de l'ús de la llengua i de la cohesió social.