Vés al contingut

Més d’un centenar d’alumnes vilanovins practiquen català als comerços durant el 2023

La xarxa d'establiments col·laboradors reben 323 visites dels aprenents de català de Vilanova i la Geltrú
IMG_20230509_110152695_HDR_1708430667.jpg
20/02/2024

Activitat complementària

Durant el 2023 s'han organitzat tres edicions de les pràctiques de compra en català en la trentena d'establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua (VxL) de Vilanova i la Geltrú: una al març, una altra al maig i l'última al novembre. Els alumnes dels nivells bàsics i elementals fan aquesta activitat de pràctica oral del català fora de l'aula com una activitat complementària del curs.

Els establiments col·laboradors del VxL es comprometen a garantir que les persones que vagin a l'establiment trobaran facilitats per expressar-se i ser ateses en català, encara que el parlin amb dificultat. És a dir, a atendre'ls en català sempre que sigui possible.

Pràctiques lingüístiques a Finques Montané.
Pràctiques lingüístiques a Magatzems Chacón.

Manteniment del suport

La majoria dels establiments col·laboradors han estat donant suport a aquestes pràctiques durant més de deu anys. També n'hi ha alguns que es van adherir per primer cop al VxL al 2023 i al començament del 2024 se n'hi han afegit també dos més: la botiga de roba de dona IDEAS, del carrer de Sant Gregori, núm. 6, i l'empresa de serveis informàtics Telemàtic, del carrer de Sant Sebastià, núm. 7.

Ideas, nou establiment col·laborador del VxL.

En total, hi ha 29 punts de venda a la ciutat on els aprenents de català fan l'activitat de pràctica de compra en català. Es poden consultar tots els establiments col·laboradors de Vilanova i la Geltrú clicant aquí.

Nova edició

Des del 21 de febrer al 7 de març una cinquantena d'aprenents triaran tres establiments per visitar i practicar-hi una conversa en català en funció de les habilitats apreses a l'aula.

En cadascun dels tres trimestres en què s'organitzen cursos de català entre el mes de setembre i el de juny es proposen activitats diverses als aprenents que els ajudin a posar en pràctica la capacitat de parlar en català en converses quotidianes. Les pràctiques de compra són una de les activitats que tenen més participació de l'alumnat.