Vés al contingut

Comença una nova edició del VxL a Torredembarra

Torredembarra ha presentat l'edició de tardor de la campanya 'Voluntariat per la llengua'
TorredembarraVxLNov2023_1700128157.jpg
19/11/2023

El passat dimecres va tenir lloc la presentació de la quarta edició de les parelles lingüístiques a Torredembarra amb la participació de 16 parelles lingüístiques. Durant l'acte, es va explicar el funcionament del programa a tots els participants i es va repartir el material de suport per complementar el seu aprenentatge. Una de les novetats d'aquesta edició és l'adhesió amb l'entitat GEPEC - Ecologistes de Catalunya, amb la formació de quatre parelles dins d'aquesta associació. L'acte va comptar amb la participació de l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, i el regidor d'educació, Jose Garcia.

A més, tots els assistents després de la presentació van poder jugar a l'Scrabble, el famós joc de paraules creuades, dinamitzat per membres de la Federació Internacional de Scrabble en Català.

El programa Voluntariat per la llengua consisteix a practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària, que ja sap parlar català, i una persona aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Les parelles es troben una hora a la setmana durant 10 setmanes per conversar en català en un ambient relaxat i distès.

Voluntariat per la llengua és un programa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura gestionat a tot el territori pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) i amb el suport de l'Ajuntament de Torredembarra amb les regidories de Cultura i Educació.