Vés al contingut

Protagonista del mes: Associació Cultura Viva Santboiana

Entitat sense ànim de lucre i col·laboradora amb el Voluntariat per la llengua de Sant Boi de Llobregat
senyoresCulturaVivaSantBoi_1699273729.jpg
06/11/2023

L'Associació Cultura Viva Santboiana és una entitat sense ànim de lucre que va néixer l'any 1998 per millorar la qualitat de vida al barri de Camps Blancs i fer possible el creixement personal dels seus veïns i veïnes a través d'activitats educatives i culturals.

Enguany celebren els 25è aniversari.

Avui parlem amb la Laura Bada i la Gemma Collantes, coordinadores de l'associació.

1.Com valoreu la feina feta durant aquests 25 anys?

Estem molt contentes del creixement de l'entitat i del fet de poder-nos mantenir vigents. Ens continuem adaptant a les necessitats socials i les demandes que van sorgint. L'associació va començar només amb les aules d'alfabetització per una iniciativa veïnal, i amb el temps es va incorporar també l'atenció cap al col·lectiu nouvingut en la formació dels idiomes del territori d'acollida. A banda de la formació, els tallers i les activitats d'oci, com les sortides culturals, permeten que l'entitat sigui també un espai de relació i que puguem fer una feina més comunitària, d'integració i foment de la convivència.

2.Quines activitats dueu a terme aquest curs?

Fem classes d'alfabetització, de català i castellà per a persones migrades, i d'anglès. També tenim els tallers de lectura i conversa en català, teatre i tertúlia literària.

A banda de les aules de formació, en la resta d'activitats ens anem adaptant a les propostes dels nostres usuaris. Hem fet de tot, de cursos d'informàtica a tallers de punt de creu, de lectura i de memòria. Fins i tot hem tingut una coral!

3.En què consisteix la vostra col·laboració amb el Voluntariat per la llengua?

Bàsicament divulguem aquest programa als nostres usuaris i voluntaris, en especial al grup de conversa. També som punt d'inscripció, de manera que qualsevol persona del barri pot venir a fer-se voluntari o aprenent del VxL aquí al Casal de barri Camps Blancs, on tenim l'oficina i les aules, i fer parelles lingüístiques. També, si cal, podem acollir les pràctiques lingüístiques dels alumnes del Servei Local de Català perquè ells puguin parlar una estona en català i nosaltres puguem donar a conèixer la nostra entitat.

4.Voleu afegir alguna cosa més?

Doncs aprofitem per agrair la tasca de l'equip de voluntariat de l'associació. Funcionem gràcies a la feina de persones voluntàries que dediquen part del seu temps a col·laborar amb el nostre projecte. Així que també fem una crida a qualsevol persona que tingui ganes de participar com a voluntària en alguna de les nostres activitats. Estarem encantades d'informar-los del projecte!              

Enhorabona per aquests 25 anys de bona feina!

Si us voleu adherir al Voluntariat per la llengua com a entitat col·laboradora, us podeu adreçar a vxl.eramprunya@cpnl.cat