Vés al contingut

El Club Bàsquet d'Esparreguera i la Colla de Diables d'Esparreguera s'adhereixen al Voluntariat per la llengua

Cada cop més entitats de la vila s'impliquen en aquest programa de foment de l'ús del català
Esparreguera_09_EentitatsVxL_1698939326.jpg
02/11/2023

Aquest mes d'octubre dues entitats importants d'Esparreguera s'han sumat al Voluntariat per la llengua, un programa de la Generalitat de Catalunya que treballa per a fomentar l'ús social del català: el Club Bàsquet Esparreguera i la Colla de Diables d'Esparreguera.

Amb aquestes incorporacions, ja són 9 les entitats que col·laboren amb el VxL dins la vila: Agrupació Fotogràfica d'Esparreguera, Associació per a la Defensa del Patrimoni de la Colònia Sedó i el seu Entorn, Biblioteca Municipal l'Ateneu, Càritas Esparreguera, Castellers d'Esparreguera, Club Bàsquet d'Esparreguera, Colla de Diables d'Esparreguera, Fundació Privada La Passió d'Esparreguera i Petjades de Colors.

Aquestes entitats difonen el Voluntariat per la llengua entre els seus membres per tal que es puguin formar parelles lingüístiques dins l'associació i algunes ofereixen espais perquè les parelles hi facin conversa.

El teixit associatiu d'Esparreguera aposta fort pel català des de diferents àmbits: el folklòric i cultural, el social, l'esportiu… Una mostra del compromís d'aquestes entitats amb la llengua catalana.