Vés al contingut

Nova edició del Voluntariat per la llengua a Torelló

Càritas Interparroquial de Torelló s'adhereix al programa del Voluntariat per la llengua.
0_osona_9_1699004815.png
31/10/2023

Aquest mes d'octubre Càritas Interparroquial de Torelló s'ha adherit al programa del Voluntariat per la Llengua. D'aquesta manera, s'ha formalitzat una col·laboració que ja es duia a terme des de fa temps amb la difusió dels cursos de català entre els usuaris de Càritas, la recerca de voluntaris, l'assessorament personalitzat, etc. Una entitat més que se suma a un bon nombre d'establiments comercials i d'entitats de Torelló que ja col·laboren amb el programa. Benvinguts!

D'altra banda, des d'aquest mes d'octubre, la biblioteca de la caseta dels jardins Vicenç Pujol té a l'entrada el cartell gegant de la Queta de la campanya "Provem-ho en català" juntament amb informació sobre el VxL i com apuntar-s'hi. Amb aquesta iniciativa les biblioteques de Torelló fan visible, un cop més, el seu compromís amb el programa VxL i amb la llengua. Així que ja ho sabeu, avui pot ser un bon dia per començar a dir alguna coseta en català i la biblioteca és el lloc ideal per provar-ho. T'hi atreveixes? I els que ja el parleu, trenqueu estereotips! Compartim el català amb tothom!

Aquests dies també començaran les 14 parelles lingüístiques d'aquesta temporada de tardor. 4 són parelles que continuen de la temporada de primavera i 10 són parelles noves.

Per tant, ja ho sabeu si teniu ganes de parlar més bé el català i amb més fluïdesa. O bé, ja parleu català i us agradaria ajudar algú a practicar-lo. I teniu una hora lliure a la setmana. Podeu fer-vos voluntaris o aprenents del VxL.

O, si sou un establiment comercial o una entitat i voleu formar part del Voluntariat per la Llengua i ajudar-nos a estendre l'ús de la llengua en tots els àmbits, adreceu-vos a l'Oficina de Català: torello@cpnl.cat o bé 93 850 51 92.

L'objectiu general del programa Voluntariat per la llengua és facilitar a les persones que tenen coneixements bàsics de català la pràctica d'aquesta llengua en contextos reals de forma relaxada, per tal que es decideixin a parlar-la.  També serveix perquè les persones catalanoparlants s'adonin que hi ha molts nouvinguts que aprenen el català i que no cal canviar de llengua per acollir-los millor. En definitiva, és una iniciativa per parlar, sortir i conèixer gent i el poble tot practicant la llengua. Només cal ser major d'edat i comprometre's a dedicar 10 hores, una hora per setmana, a conversar en català amb la persona assignada.