Vés al contingut

Més de 500 pràctiques de català als establiments col·laboradors

Un total de 176 alumnes han practicat català aquest mes de maig als establiments col·laboradors de diverses poblacions de l’àmbit territorial del CNL de Tarragona
PL Vila-seca_1686571438.png
12/06/2023

Els alumnes de català dels cursos de nivell bàsic 3 del CNL de Tarragona han realitzat aquest mes de maig les pràctiques lingüístiques als establiments col·laboradors. Aquesta activitat forma part del programa del curs i té l'objectiu de fomentar que els aprenents posin en pràctica els seus coneixements en un entorn real, com són les botigues del seu entorn. Aquestes, més de 5.000 a tot Catalunya, ofereixen un espai segur que dona molta confiança als alumnes.

En total, a Calafell, Constantí, Tarragona, el Vendrell, Valls i Vila-seca hi han participat 176 alumnes que han fet 557 pràctiques, és a dir, visites a les botigues per fer alguna pregunta sobre algun producte o, directament, a comprar-hi en català. Els comentaris dels alumnes han estat positius, i destaquen l'amabilitat i l'ajut mostrat pels botiguers i la satisfacció d'haver assolit la tasca, tot i la vergonya i la por inicials.

S'han visitat 121 establiments diferents, alguns d'ells amb més de 20 visites d'alumnes. Enguany destaquen els 8 nous establiments que s’han afegit a Tarragona, tots ells del Mercat Central. A tots ells els hem d’agrair la seva disposició i el seu compromís amb el català. Ells també s’adonen que parlar d’entrada en català amb tothom és no discriminar ningú, i amb la seva acció es facilita l’aprenentatge de la llengua i la cohesió social.

P`ractica a Tarragona Pràctica a la Carnisseria Virgili de Tarragona Pràctica al Vendrell Pràctica al Forn Miret del Vendrell Pràctica a Calafell Pràctica a la Cooperativa de Calafell

Pòster amb valoracions Pòster amb valoracions