Vés al contingut

Gitanes Palautordera, una nova entitat que dona suport al Voluntariat per la llengua

Aquesta entitat que promou el ball de gitanes, una dansa viva conservada a Santa Maria de Palautordera que té lloc a la plaça de la Vila durant la capvuitada del diumenge de Carnaval, s'ha adherit al Voluntariat per la llengua i promourà el programa entre els balladors i balladores, i altres membres de l'entitat
Marc Gallardo - Gitanes Palautordera_1683202054.jpg
03/05/2023

En Marc Gallardo, president de Gitanes Palautordera, s'ha mostrat molt disposat a donar a conèixer el Voluntariat per la llengua (VxL) entre els seus membres, ja que l'entitat, a més de donar a conèixer el ball tradicional, vol ajudar a dinamitzar la cultura al municipi amb l'organització, entre d’altres, d'un concurs literari durant l'abril. 

A Santa Maria de Palautordera s'han format unes quantes parelles lingüístiques, gràcies a la col·laboració de l'Escola d'Adults Ferran Soldevila, i esperem que més persones s'animin a participar en el VxL. I les entitats col·laboradores, com Gitanes Palautordera, ofereixen espais i activitats per practicar el català.

Voluntariat per la llengua és un programa per practicar el català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per una persona voluntària que domina la llengua catalana i que es troba, de manera presencial o virtual, amb una persona aprenenta que té uns coneixements encara bàsics de la llengua i que té ganes de parlar-la millor.