Vés al contingut

Política de galetes

El web vxl.cat utilitza galetes per funcionar. Navegar per aquest web amb les galetes activades al navegador comporta de manera imprescindible l’acceptació de l’ús, com a mínim, de les galetes necessàries conforme la normativa actual.

Segons la normativa europea, cal informar de les galetes necessàries i pel que fa a les de preferències i estadístiques, cal demanar el consentiment per tal que l'usuari les accepti o les rebutgi.

El web vxl.cat té 18 galetes, estructurades en funció de si són:

  • necessàries
  • màrqueting
  • analítiques o estadístiques

 

Què són?
 

Les galetes són fitxers que es descarreguen al teu dispositiu en accedir a determinades pàgines web i permeten a la pàgina web, entre d’altres coses, emmagatzemar i recuperar informació sobre els teus hàbits de navegació o del teu equip.

Depenent de la informació que continguin les galetes i de la forma que què utilitzis l'equip (ordinador, tauleta, telèfon mòbil), poden utilitzar-se per reconèixer-te.
 

Com funcionen i per a què serveixen?
 

Formen part de la majoria de webs. Quan s’accedeix a un web que utilitza galetes, el web fa que el navegador creï al vostre equip (ordinador, tauleta, telèfon, etc.) petits fitxers amb informació necessària per al funcionament del web. Aquests fitxers (que són les galetes pròpiament dites) formen part de la tecnologia necessària per al correcte funcionament del lloc web i no són inherentment perjudicials.

L’historial de navegació i les galetes s’emmagatzemen al teu equip. Les galetes, de forma similar a l’historial de navegació o a la memòria caché del navegador, són un rastre de la teva activitat a Internet. Això pot ser important si altres persones poden accedir al teu equip. En el cas que estiguis utilitzant un equip compartit, es recomana que en acabar esborris la informació sobre el teu historial de navegació, caché i galetes. Si no saps com fer-ho, consulta l’apartat d’ajuda del navegador.

Pots desactivar les galetes, però alguns webs no funcionaran correctament. Si et preocupa la teva privacitat, pots desactivar completament l’ús de les galetes al baner de configuració de galetes que apareix a la part superior del web. En fer-ho, és possible que algunes parts del web no funcionin correctament.

Galetes necessàries

Ajuden a fer que la pàgina web es pugui utilitzar, ja que activen funcions bàsiques com la navegació, l’accés a àrees segures. El web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.

idDuracióDescripció
HSID2 anysS'utilitza per autenticar usuaris, per tal de verificar que només el propietari del compte pugui accedir.

Galetes de màrqueting

S’utilitzen per rastrejar els visitants a les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l’usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.

idDuracióDescripció
YSCtota la sessióYoutube estableix aquesta galeta per fer un seguiment de les visualitzacions dels vídeos de Youtube incrustats a les pàgines.
VISITOR_INFO1_LIVE6 mesosYouTube configura aquesta galeta per mesurar l'amplada de banda, determinant si l'usuari obté la interfície del reproductor nova o antiga.
SSID1 anyGoogle configura aquesta galeta per descarregar determinades eines de Google i guardar determinades preferències, per exemple, el nombre de resultats de cerca per pàgina o l'activació del filtre SafeSearch. Ajusta els anuncis que apareixen a la Cerca de Google.
SAPISID1 anyGoogle activa aquesta galeta per recopilar informació de l'usuari dels vídeos allotjats per YouTube.
APISID2 anysAquesta galeta és utilitzada per Google per mostrar anuncis personalitzats als llocs de Google, basats en cerques recents i interaccions prèvies.
__Secure-1PSID2 anysAquesta galeta s'utilitza amb finalitats d'orientació per crear un perfil dels interessos dels visitants del lloc web per mostrar publicitat de Google rellevant i personalitzada.
__Secure-1PAPISID2 anysAquesta galeta s'utilitza amb finalitats d'orientació per crear un perfil dels interessos dels visitants del lloc web per mostrar publicitat de Google rellevant i personalitzada.

Galetes analítiques

Ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.

idDuracióDescripció
CONSENTIMENT2 anysYouTube estableix aquesta galeta mitjançant vídeos de YouTube incrustats i registra dades estadístiques anònimes.
_pk_id.*2 anysCookie del servei d'estadístiques Piwik per obtenir informació de la navegació dels usuaris per la web.
_pk_ses.*Durada de la sesióCookie del servei d'estadístiques Piwik per obtenir informació de la navegació dels usuaris per la web.
stg_traffic_source_priority1 horaEmmagatzema el tipus de font de trànsit des de la qual el visitant va arribar al vostre lloc.
stg_last_interaction1 anyIndica si la sessió de l'últim visitant encara s'està executant o s'ha iniciat una sessió nova.
stg_returning_visitor1 anyIndica si el visitant ha visitat el vostre lloc abans: és un visitant recurrent.
LOGIN_INFO2 anysYoutube: El servei de vídeo de Youtube utilitza aquesta galeta en pàgines web amb vídeos de YouTube incrustats.
SID2 anysAquesta galeta conté registres encriptats i signats digitalment de l'identificador del compte de Google d'un usuari i l'hora d'inici de sessió més recent.
VISITOR_PRIVACY_METADATA6 mesosEmmagatzema l'estat de consentiment de galetes de l'usuari per al domini actual