Esteu aquí

Blanes inicia el Voluntariat per la llengua amb un homenatge a Pompeu Fabra

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
05/11/2018 - OC de Blanes

El dimarts 30 d'octubre, a la Biblioteca Comarcal de Blanes, es va fer l'acte de presentació de les parelles lingüístiques amb una lectura dramatitzada de fragments de l'Homenot que Josep Pla va dedicar a Pompeu Fabra.

L'Oficina de Català de Blanes va iniciar el VxL d'aquesta edició fent un homenatge a Pompeu Fabra, en el marc de la celebració dels 150 anys del naixement d'aquest il·lustre filòleg. Un monòleg amb una selecció de framents de l'Homenot Fabra va servir per divulgar aspectes de la personalitat, la formació i la vida de Pompeu Fabra.

Amb una sala plena de gom a gom i amb l'ambientació d'un cafè noucentista, es van celebrar els 15 anys de Voluntariat per la llengua a Blanes, una campanya global de país. En aquesta edició, de moment, començaran aquesta pràctica lingüística unes 25 parelles, però es va insistir en el fet que aquest programa és viu durant tot l'any i que la crida a ser voluntari o aprenent no es limita a unes dates concretes, sinó que en qualsevol moment de l'any es poden formar parelles lingüístiques.

Les nacionalitats dels aprenents de l'edició d'enguany són diverses: Estat espanyol, Rússia, Letònia, Eslovàquia, Veneçuela, Argentina, Xile, Hondures, el Marroc, i Cuba; i les activitats complementàries que s'han organitzat enguany són: una excursió a Barcelona el 9 de novembre, amb visita guiada al Palau de la Música i a l'Institut d'Estudis Catalans, i una tertúlia literària, el 14 de desembre, amb l'escriptora Carme Riera.

separador

separador

Ja som 130.000 parelles 
i continuem creixent!