Esteu aquí

85 comerços a Martorell asseguren l’ús social del català

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
05/11/2018 - SLC de Martorell

Establiments de tota la població s’afegeixen al Voluntariat per la llengua com a establiments comercials col·laboradors

35 comerços de Martorell s’han afegit aquest mes d’octubre com a establiments col·laboradors del Voluntariat per la llengua (VxL), després que el Servei Local (SLC) de Català de la població, del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), els hagi ofert la possibilitat de ser un punt on es pot practicar el català.

Es tracta d’El Peix del Miquel, El bocinet de la plaça, Farmàcia Núria Miralles Cisquer, Cal Joan, Pastisseria Artigues, Farmàcia de Dios, Perruqueria Francesc Roca, Calçats Padrí, Puig Joiers, Isart Bikes, Alfil.be, els advocats Sergi Corral i Xavier Ezcurra, Terranova Martorell, Pastisseria Grau, El Pati, La parada, Elisabet Estilisme, Videoso, Viatges Travelonia, L’Hort de la Torrassa, Hiperfauna Martorell, New Còsmic, Fotoprix Martorell, Centre Salut La Mel, Construccions Abrera Martorell, Xip xap, Clínica Veterinària Capdevila, Quissos, Somia Viatges i Events, La baldufa, Opticalia Martorell, Merceria Elisa, Bon lloc de la tieta, Perruqueria Moliner i Capturam.

Aquests 35 establiments, sumats als 50 que s’havien adherit al VxL amb anterioritat, fan un total de 85 a tot Martorell. Aquestes botigues pertanyen a diferents àmbits del comerç minorista i estan ubicats a diferents barris, majoritàriament a Torrent de Llops, Camí Fondo, el Pla i la Vila. La majoria estan identificades amb un adhesiu verd a l’entrada que permeten que el client hi entri amb la certesa que serà atès en català. Alguns d’aquests establiments ofereixen descomptes i promocions per a participants en el VxL i per a alumnat dels cursos de català per a adults.

El Centre de Normalització Lingüística Ca n’Ametller, que engloba 12 poblacions del Baix Llobregat centre i nord més Castellbisbal (Vallès Occidental), compta amb una xarxa de més de 500 establiments comercials que s’han anat adherint al programa Voluntariat per la llengua des de l’any 2007, amb la finalitat de garantir un espai d’ús quotidià de la llengua catalana a totes les persones que l’estan aprenent o que el volen practicar.

A tot Catalunya, n’hi ha més de 3.000, que es poden consultar al web www.vxl.cat/establiments.   

separador

separador

Ja som 130.000 parelles 
i continuem creixent!