Esteu aquí

L'Any Fabra a Santa Coloma de Farners

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
15/10/2018 - SCC de la Selva
Hora:
16:27

Un munt  d'activitats obertes a les parelles lingüístiques, als alumnes del cursos de català i a la resta de població de la Selva per commemorar l'any Fabra. Aquí teniu el programa:

Del 15 al 25 d'octubre, a la Biblioteca Municipal Joan Vinyoli

Exposició "Pompeu Fabra. Una llengua completa".

L'exposició "Pompeu Fabra. Una llengua completa" presenta l'aportació de Fabra a la llengua catalana, el gran arrelament social de la seva figura i obra arreu de Catalunya i l'impuls a la llengua que va suposar el seu treball.

Del 15 al 25 d'octubre, als comerços de la ciutat

"Pompeu Fabra a l'aparador".

Els aparadors del centre de Santa Coloma de Farners exposaran plafons commemoratius de l'Any Fabra amb frases relacionades amb el Mestre.

17 d'octubre, a les 19 h, a l'Arxiu Comarcal de la Selva

"Refer la llengua, retrobar el país", a càrrec de Jordi Ginebra, professor de la Universitat Rovira i Virgili i comissari de l'Any Fabra.

Pompeu Fabra va realitzar una tasca excel·lent com a gramàtic i lexicògraf, i va demostrar que era el lingüista català més competent de la seva època. Però aquesta tasca no va ser mai la tasca neutra, estrictament tècnica, del professional, sinó que va anar lligada a un projecte  polític de reconstrucció nacional.

18 d'octubre, de 8 a 20 h, a la Biblioteca Municipal Joan Vinyoli

Marató de lectura del Diccionari general de la llengua catalana oberta a tota la població.

Al llarg de dotze hores, de forma ininterrompuda, es durà a terme la lectura de l'obra magna del Mestre, el diccionari que va publicar el 1932, conegut popularment com el Fabra. La lectura, oberta a tota la població, comptarà amb la participació dels centres escolars, les entitats i diferents col·lectius de Santa Coloma.

24 d'octubre, a les 19 h, a l'Arxiu Comarcal de la Selva

"Fabra i el model de llengua, cent anys després", a càrrec d'Isidor Marí, membre de la Secció Filològica de l'IEC, exprofessor de la UOC.

La intervenció tindrà com a objectiu situar les propostes fabrianes en el seu context sociolingüístic i fer veure, doncs, com els canvis que avui dia s'han produït en les comunicacions de tot tipus comporten noves exigències i requereixen l'actualització d'aquelles propostes inicials, precisament per tal de restar fidels als seus principis inspiradors.

separador

separador

Ja som 130.000 parelles 
i continuem creixent!