Esteu aquí

La Ruta dels Restaurants de Figueres

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
06/09/2018 - OC de Figueres

Primer van ser el restaurant de cuina de mercat i braseria del conegut grup Can Punyetes i el projecte innovador de cuina creativa Bocam-Gastrònoms, ambdós, a més d'oferir l'espai de què disposen com a punt de trobada per a les Parelles Lingüístiques i comprometre's a atendre-les en català, s'adherien a la Ruta de la Tapa, una iniciativa de l'Oficina de Català de Figueres que s'emmarca en el Programa del Voluntariat per la Llengua. Sota el paraigua del Consorci per a la Normalització Lingüística, els establiments tenen acords de col·laboració amb l'Oficina, amb l'objectiu d'oferir un espai distès per conversar en català i alguns avantatges a les parelles lingüístiques.

Posada en marxa l'any 2016, si bé inicialment la majoria de comerços col·laboradors amb la iniciativa eren bars de tapes, actualment diversos restaurants de la ciutat s'han adherit al projecte i han adaptat els oferiments a voluntaris i aprenents al seu tipus d'establiment. Així, el restaurant Can Punyetes convida a postres i cafè havent dinat per a cada membre de la parella lingüística. Per la seva banda, el restaurant Bocam-Gastrònoms ofereix un aperitiu i una pasta dolça per cada dinar o sopar. Ben a prop, El Racó de la Xeli regala una tapa per cada dues consumicions, o una pasta o petit dolç si la parella lingüística prefereix fer cafè.

Enguany, s'han afegit al programa els restaurants El Trull d'en Baserba i L'entrepà. El primer, a cinquanta metres de la Rambla i conegut pels seus esmorzars de forquilla, convida a postres i cafè a les parelles lingüístiques. El segon, situat al cèntric carrer de Sant Pau, ofereix les postres del dinar.

També cal destacar els acords signats amb la Pastisseria Òpera de la ciutat i Òpera-El Castell de Peralada, establiments d'una mateixa empresa familiar d'artesans del pa i la pastisseria.      

Tots plegats comencen a configurar una nova ruta, la Ruta dels Restaurants, els quals col·laboren a endolcir les trobades de les parelles lingüístiques amb els plats de postres que els regalen.

 

separador

separador

Ja som 130.000 parelles 
i continuem creixent!