Esteu aquí

Sessió de presentació VxL al curs intermedi 1 de Mollet

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
14/05/2018 - SLC de Granollers

Dimarts 8 de maig, a la classe de l'intermedi 1, vam fer una presentació del Voluntariat per la llengua i vam compartir tres vídeos de suport: un, en què s'explicava en què consisteix el Voluntariat per la llengua; l'altre, en què es destacaven les múltiples activitats que s'han fet i un darrer, en què es veien parelles d'oficines i serveis del Vallès Oriental. Tres aprenents lingüístics  de classe ens van dir com els havia ajudat fer el Voluntariat per la llengua i com han trobat a faltar la pràctica quan no han pogut seguir fent d'aprenents o els ha faltat la persona que els feia de voluntària. Algú ha destacat la gran amistat que s'ha forjat entre ells.

La sessió va tenir l'objectiu de fer difusió del programa i, sobretot, convidar tant voluntaris com aprenents a donar-se d'alta en el Vxl.

El Voluntariat per la llengua facilita a totes les persones que tenen coneixements bàsics de català i es volen llançar a parlar-lo que el puguin practicar en un context real. Per la seva banda, les persones que parlen habitualment català destinen una part del seu temps a conversar amb persones interessades a practicar-lo i adquirir fluïdesa. Totes les persones que hi participen ho fan de manera desinteressada. 

També es va comentar com el Voluntariat per la llengua afavoreix l'ús de la llengua catalana i pot ajudar molt una persona que parla una mica en català i que té ganes de practicar la parla. Només es necessita tenir una hora a la setmana disponible. Hi ha alumnes que disposen de poc temps i destinen mitja abans de cada sessió de classe. L'important és trobar un xic de temps per parlar en català.

També es va destacar el paper de les  entitats i dels establiments adherits al programa perquè moltes entitats adherides programen activitats conjuntes per fomentar la participació i l'ús de la llengua catalana (marxa conjunta amb el Club Muntanyenc Mollet, catifes per Corpus amb El Casal...) i tots els establiments amb l'adhesiu identificatiu els ajudaran a adreçar-se en català, encara que els costi i. Es va parlar dels avantatges del carnet del Voluntariat per la llengua i es va presentar una mostra de material que hi ha al web del  Voluntariat per la llengua per practicar la parla i que es facilita en el moment de donar-se d'alta.

En definitiva, es va animar la gent a participar en el Voluntariat per la llengua (Vxl).

I tu, ja ets Vxl?

separador

separador

Ja som 130.000 parelles 
i continuem creixent!