Esteu aquí

Tornen les tertúlies del Voluntariat per la llengua a Cubelles

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
10/01/2018 - CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

Tornen les tertúlies del Voluntariat per la llengua a Cubelles

El Punt de trobada del Voluntariat per la llengua (VxL) es manté obert al Centre Social de Cubelles, cada tercer dijous de mes, des de l’abril del 2008

Dijous 18 de gener, el Centre Social de Cubelles acollirà de nou la primera tertúlia de l’any del VxL, a les 7 de la tarda. La sessió és oberta a tota la població que vulgui practicar la conversa en català durant una hora en un ambient distès, amb l’objectiu que les persones que ja el parlen puguin reforçar la seguretat i la fluïdesa al costat d’altres persones que fan servir el català amb naturalitat i d’una manera habitual en totes les converses. Aquest espai també afavoreix l’intercanvi dels coneixements, els costums i les tradicions de les diverses cultures de les persones que hi participen i es comparteix la informació de les activitats que organitzen les entitats adherides al programa que hi ha a la població. La sessió és oberta i també serveix per informar del funcionament del programa a les persones que estiguin interessades a tenir una parella lingüística per practicar el català una hora cada setmana durant deu setmanes.

Bons resultats del VxL

El Voluntariat per la Llengua a Cubelles va tancar l’any 2017 amb un bon balanç de parelles i d’activitats. Durant aquest any passat hi han participat dotze parelles, hi han col·laborat tres entitats (Agrupació Sardanista Anella Oberta, Grup d’Estudis Cubellencs Amics del Castell i el Cor l’Espiga), s’hi han adherit vint-i-tres establiments, amb dotze dels quals es va organitzar la segona edició del concurs de jeroglífics “Endevina-la!”, amb una bona participació de concursants. Durant tot l’any l’emissora local, Ràdio Cubelles (107.5 FM), ha emès reportatges i entrevistes relacionades amb el programa i s’han gravat cinc entrevistes a parelles lingüístiques dins del programa “Fem país”, dirigit per Àngels Fuster, directora de l’emissora. El 14 de desembre va ser l’última trobada de l’any i també va servir per acollir dues noves parelles lingüístiques, que van rebre les orientacions i els materials de suport per a les converses. La previsió d’enguany és mantenir la col·laboració amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Cubelles per continuar impulsant el programa lingüístic i incrementar les parelles cubellenques, les entitats i els establiments col·laboradors de la població.

Tot l'any

El VxL és obert durant tot l'any i hi pot participar tothom que sigui major d'edat i tingui disponible una hora a la setmana per fer una trobada amb una altra persona per conversar en català. Les inscripcions es poden fer emplenant la butlleta de participació que hi ha a l’urna, damunt el taulell de recepció, del Centre Social de Cubelles o bé directament al Servei de Català del Garraf i Vilanova i la Geltrú, situat a la rasa del Miquelet, 16, de Vilanova i la Geltrú, de dilluns a divendres, de 10 del matí a les 2 del migdia.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

separador

separador

Ja som 125.000 parelles 
i continuem creixent!