Esteu aquí

23 parelles VxL a la Garriga amb l'associació de Trencant murs

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
14/11/2017 - OC de la Garriga

Aquesta edició s'han format 23 parelles lingüístiques, 16 de les quals s'han conegut en edicions anteriors, però també s'han fet 5 parelles noves i 2 parelles més formen part del projecte Voluntariat per la lectura.

En l'acte que s'ha organitzat a la Torre del Fanal, un dels centres cívics de la Garriga, s'ha presentat la tasca que fan els voluntaris amb les seves parelles lingüístiques, cadascú explicava com eren les seves trobades o com s'ahn consolidats algunes parelles. Hi ha qui surt a passejar, a fer esport, de vegades queden per sopar, coincideixen en el lloc d'estiuig i fins i tot fan intercanvi de llibres, la qual cosa ha motivat a algun voluntari a intentar fer la traducció d'alguna de les lectures proposades pel seu voluntari.

En aquesta ocasió havíem convidat a l'associació garriguenca Obrim pas, trencat murs. És un grup de voluntaris que viatgen a altres països per ajudar i donar suport a qui més ho necessita davant de la situació de guerra o pobresa. Mentre uns representants han acollit a casa seva gent que ve a aprendre la nostra cultura, altres s'hi han desplaçat amb l'objectiu d'ajudar-los, la majoria dels casos en el tema de l'ensenyament. Un dels projectes que han fet aquesta colla de voluntaris és intentar recuperar una llengua oral d'uns poblats gairebé desapareguts d'Amèrica del Sud a través dels darrers habitants d'aquella parla.

Ha estat una experiència molt enriquidora perquè s'ha parlat de la importància de fer-se voluntari i poder ajudar d'una manera o altra a qui ho necessita.

separador

separador

Ja som 130.000 parelles 
i continuem creixent!