Esteu aquí

La Unió de Botiguers de Montornès amb el Voluntariat per la llengua

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
21/07/2017 - OC de Montornès del Vallès
Cada edició del Voluntariat per la llengua a Montornès acostuma a tenir entre 12 i 15 parelles lingüístiques.

L'objectiu de la Unió de Botiguers de Montornès és representar, gestionar i defensar els interessos comuns dels seus associats i en aquests moments compta amb aproximadament 100 establiments adherits. Però aquest objectiu no està renyit amb l'interès que l'entitat té per la llengua i la cultura al municipi, com ho demostren les diverses activitats culturals relacionades amb la dinamització del comerç local que porta a terme, com fires medievals, la participació en la difusió de La Remençada, o, com en aquest cas, la col·laboració amb el Voluntariat per la llengua, que es remunta al 2009, any en què la Unió de Botiguers i Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental van signar el seu primer acord de col·laboració.

La Unió de Botiguers de Montornès i el Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental han signat un conveni de col·laboració per promoure el Voluntariat per la llengua al municipi. Amb aquest acord es vol donar a conèixer el programa a tots els establiments associats, facilitar-los material, promoure alguna pràctica lingüística en algun establiment amb parelles del VxL... i també dur a terme el joc de l'Endevina-la! amb comerços adscrits a la Unió.

Els comerços que s'adhereixen al  Voluntariat per la llengua es comprometen a facilitar,  sempre que sigui possible, que els clients que estan aprenent català  podran practicar la llengua,  encara que tinguin dificultats per fer-ho.  Per tal que els  participants en el Voluntariat per la llengua reconeguin a quins comerços  poden entrar i  practicar al llengua catalana,  els establiments col·laboradors  tenen un adhesiu a l'entrada que els identifica.

El Voluntariat per la llengua és un programa per practicar català a través de la conversa. Les entitats col·laboradores són organitzacions educatives, cíviques, culturals, comercials... que ajuden a apropar la cultura al territori i la societat catalanes a totes les persones que hi participen.

separador

separador

Ja som 125.000 parelles 
i continuem creixent!