Esteu aquí

Celebració de final de curs del VxL a Sant Quintí de Mediona

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
18/05/2017 - CNL de l’Alt Penedès i el Garraf

Celebració de final de curs del Voluntariat per la llengua a Sant Quintí de Mediona

El dimarts 16 de maig, una quinzena de persones van celebrar la cloenda de les trobades del programa Voluntariat per la llengua (VxL) a Sant Quintí de Mediona. En aquesta edició hi han participat 13 persones, entre voluntaris i aprenents.

En primer lloc, les persones voluntàries i aprenentes van compartir les experiències i van intercanviar opinions sobre les trobades d'aquesta nova edició del programa. Les valoracions van ser molt positives i van refermar les ganes de continuar les converses amb el Voluntariat per la llengua i, també, l'aprenentatge del català durant el curs que ve. La professora dels cursos del programa "Parlem-ne", Empar Cachá, i la dinamitzadora del VxL a l'Alt Penedès, Gemma Garcia, van coincidir en la idea que aprendre català a l'aula i practicar-lo al carrer és l'opció ideal per avançar cap a l'autonomia lingüística i que, per tant, els cursos de català i el Voluntariat per la llengua formen un bon tàndem per parlar català.

"Ara sé com explicar què em passa"

Algunes persones aprenents van valorar molt positivament l'experiència des d'un punt de vista personal i humà: "Vaig sola a l'hospital i sé com explicar el que em passa", "entenc els papers de l'escola i ajudo els nens", "miro l'agenda dels fills", afirmacions com aquestes demostren els valors que potencien les trobades, a banda dels que són estricament lingüístics. Així doncs, el fet d'haver participat en aquesta nova edició del VxL ha ajudat aquestes persones a tenir més seguretat i confiança per comunicar-se en català amb les persones del seu entorn. Una participant d'origen marroquí, que es va estrenar com a voluntària, també va fer una bona valoració de les trobades i va manifestar que el Voluntariat per la llengua és una bona manera d'ajudar les persones, en aquest cas a partir del seu procés personal, primer com a aprenent i després com a voluntària. A continuació, l'alcalde del municipi, Pol Pagès, i la regidora, Carme Medina, van felicitar les persones que participen en el programa i van valorar el compromís i l'esforç que fan, tot encoratjant-les a continuar les converses en català. Tot seguit van lliurar els diplomes de participació entre els assistents. L'acte, que es va fer a la sala de plens de l'Ajuntament, es va acabar amb la degustació de diferents menjars típics dels països d'origen de voluntaris i aprenents i amb un brindis a la salut del català i del Voluntariat per la llengua.

El Voluntariat per la llengua és obert durant tot l'any i hi pot participar tothom que sigui major d'edat i tingui disponible una hora a la setmana per fer una trobada amb una altra persona per conversar en català. Les inscripcions són gratuïtes i es poden fer directament al Servei de Català de Vilafranca i l'Alt Penedès (c. de Pere el Gran, 32), en els horaris d'atenció al públic: de dilluns a divendres, de les 10 del matí a la 1 del migdia. El VxL és present al municipi de Sant Quintí de Mediona des de l'any 2007, gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament i el programa "Parlem-ne" que promou el Consell Comarcal de l'Alt Penedès.

CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

separador

separador

Ja som 130.000 parelles 
i continuem creixent!