Esteu aquí

La Biblioteca Manuel de Pedrolo estrena un punt d’inscripció del VxL

Subscripció al RSS
Subscribeix-te a les Noticies
16/05/2017 - CNL de l'Alt Penedès i el Garraf

La Biblioteca Manuel de Pedrolo estrena un punt d’inscripció del VxL

El Voluntariat per la llengua (VxL) amplia així el nombre de punts d’informació del programa que hi ha a Catalunya i ofereix la possibilitat a tota la població de Sant Pere de Ribes d’inscriure-s’hi.

Des de fa anys, la Biblioteca Manuel de Pedrolo compta amb una secció dedicada a la llengua catalana: “El racó de català”, en què es poden consultar llibres, recursos i altres informacions relacionades amb les campanyes per fomentar el coneixement i l’ús de la llengua. La Biblioteca també fa anys que col·labora amb el VxL i fa difusió del programa. Aquest mes ha estrenat un punt d’inscripció: una urna amb les butlletes a l’abast de totes les persones interessades a formar part del VxL.

Les persones que vulguin apuntar-s’hi, com a aprenentes o com a voluntàries, hauran d'omplir la butlleta d’inscripció i dipositar-la a l’urna. Posteriorment, el Servei de Català de Sant Pere de Ribes es posarà en contacte amb les persones interessades tan aviat com sigui possible.

El VxL es basa en la pràctica de les converses en català a partir de la creació de parelles lingüístiques, formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que ja parla el català i necessita reforçar-ne la seguretat i adquirir-ne més fluïdesa. Aquestes parelles es coordinen des del Servei de Català, que s’encarrega de presentar-les, donar-los les orientacions, els materials de suport i de fer-ne el seguiment.

Les trobades consisteixen a dedicar una hora a la setmana a conversar en català, a l'hora i en el lloc que els participants convenen, durant deu setmanes. El VxL també ofereix als participants la possibilitat de conèixer tant el territori com la cultura o la societat del país on viuen i d’intercanviar i compartir els costums i la història de les persones que han vingut a viure a Catalunya.

separador

separador

Ja som 100.000 parelles 
i continuem creixent!